Ga naar de homepage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

> Home > Vakantie landen > Vakanties Albanie > Lokale Keuken: Albanie

 

 

 Home
 Organisaties
 Vakantie Landen
 Reisorganisatie Uitgelicht
 Contact
 Nieuwsbrief
 Over Ons







  Bekijk de reiservaringen Deel uw eigen ervaring over Albanie Bekijk de extra info

Extra info Algemene Informatie

Info weer en klimaat Weer en Klimaat Info bevolking Bevolking
Info ligging en kaart Kaat en Ligging Praktische informatie Praktische Informatie De lokale keuken Eten en Drinken

Lokale Keuken / Eten en Drinken

Extra info De Albanese keuken is duidelijk beïnvloed door de Turkse. In elke bakkerij vind u baklava of byrek, wat typisch Turkse lekkernijen zijn. Maar ook de Griekse keuken is duidelijk te herkennen, met feta en olijven hebben we twee Griekse ingrediënten uit de Albanese keuken te pakken.

Bij het ontbijt worden veel omeletten, brood en jam gegeten. De lunch en het avondeten bestaan normaal gesproken uit een vleesgerecht (zoals musaka) met een ´Griekse salade´, waarin fetakaas zit. Peper, tomaat en wortels worden veelal ingemaakt tot gelei. Ook pastagerechten worden veel gegeten. Populaire groente is de okra, een langwerpige boon.

Echte Albanese yoghurt, kos, is het dessert. Bij de maaltijd wordt gewoonlijk bier of wijn gedronken. Een nationaal drankje is raki, een sap van druiven of pruimen.

 

Privacy | Disclaimer | Over ons | Contact | Sitemap | Partners | © reis-ervaring.nl