Lokale Keuken / Eten en
Drinken
De Albanese keuken is duidelijk beïnvloed door de Turkse. In
elke bakkerij vind u baklava of byrek, wat typisch Turkse lekkernijen
zijn. Maar ook de Griekse keuken is duidelijk te herkennen, met
feta en olijven hebben we twee Griekse ingrediënten uit de
Albanese keuken te pakken.
Bij het ontbijt worden veel omeletten, brood en jam
gegeten. De lunch en het avondeten bestaan normaal gesproken uit
een vleesgerecht (zoals musaka) met een ´Griekse salade´,
waarin fetakaas zit. Peper, tomaat en wortels worden veelal ingemaakt
tot gelei. Ook pastagerechten worden veel gegeten. Populaire groente
is de okra, een langwerpige boon.
Echte Albanese yoghurt, kos, is het dessert. Bij de
maaltijd wordt gewoonlijk bier of wijn gedronken. Een nationaal
drankje is raki, een sap van druiven of pruimen.
|