Ga naar de homepage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

> Home > Vakantie landen > Vakanties Turkije > Lokale Keuken: Turkije

 

 

 Home
 Organisaties
 Vakantie Landen
 Reisorganisatie Uitgelicht
 Contact
 Nieuwsbrief
 Over Ons







  Bekijk de reiservaringen Deel uw eigen ervaring over Turkije Bekijk de extra info

Extra info Algemene Informatie

Info weer en klimaat Weer en Klimaat Info bevolking Bevolking
Info ligging en kaart Kaat en Ligging Praktische informatie Praktische Informatie De lokale keuken Eten en Drinken

Lokale Keuken / Eten en Drinken

Extra info Het meest opwindende aan de Turkse keuken zijn de meze, heerlijke hapjes die op zichzelf al een maaltijd vormen of als voorgerecht worden gegeten. Met de meze stellen de Turkse koks hun fantasie en creativiteit op de proef, bijvoorbeeld 101 variaties met aubergine. De meze zijn bij uitstek geschikt voor vegetariërs; börek (pasteitjes gevuld met kaas en kruiden), dolma (druivebladeren gevuld met rijst), auberginedips en salades, yoghurt en knoflooksausjes.

Olijfolie is de basis van de Turkse keuken. Sommige mensen vinden dat te vettig, weer andere zweren erbij. Het schijnt dat die olijfolie de weelderigheid van de haardossen stimuleert, die in de mediterrane streken zo wordt gewaardeerd. Aan de presentatie wordt de grootste zorg besteed, zelfs het kleinste gerechtje wordt gegarneerd met peterselie, citroen en olijven. Bij de meze wordt zoveel versgebakken Turks brood (pide) geserveerd als u maar wilt.

Vanwege de vier zeeën die de Turkse kusten beroeren is ook vis een hoofdbestanddeel van de Turkse keuken. Naast de hamsi, lekkere vishapjes van ansjovis als onderdeel van de meze, worden er hoofdschotels van zeebaars, boniter, zwaardvis, inktvis, grote garnalen, brasem en rode poon geserveerd.

Lamsvlees wordt het meest gegeten, als de welbekende kebab, maar ook als köfte (gekruide vleesballetjes). Kip is iets minder populair, maar wordt smakelijk bereid met walnoten, knoflook en paprika en verwerkt in Circassische gerechten. Bij de gerechten worden gewoonlijk salades geserveerd en rijst (pilav), bereid met pijnappels, rozijnen en kruiden.

 

Privacy | Disclaimer | Over ons | Contact | Sitemap | Partners | © reis-ervaring.nl